Най-рисковият за застрахователите филм през 2010 г.

2235
Най-рисковият за застрахователите филм през 2010 г.

Докато феновете на филма нямат търпение да разберат кой филм ще спечели Оскар за най-добра картина, застрахователната компания Fireman's Fund, водещ застраховател на холивудските филми с повече от 85 годишен опит, обяви най-рисковият филм на годината.

Тази година, това е определеният като екшън „Агент Солт", където Анжелина Джоли е в ролята на Евелин Солт, полицейски служител, обвинена, че е руски шпионин, която трябва да докаже своята невинност. Джоли изпълнява сама всички каскади, включващи бойни сцени, каране на мотор, скачане от мост и боравене с редица оръжия.

„Всеки път, когато даден актьор реши сам да изпълнява каскадите, а не професионални каскадьори, рискът на филма се повишава", каза Лорън Бейли, виципрезидент на отдела в застрахователна компания Fireman's Fund, отговарящ за развлекателния бизнес.

„Такъв тип сцени със сигурност предполагат риск за целият филм и именно тогава Fireman's Fund помага, създавайки специфични решения, покриващи съответните рискове."

Fireman's Fund съдейства на продуцентските компании да управляват неочакваните рискове, работейки рамо до рамо със студията. Целта е да осигурят безопасността на всички участници, като в същото време да бъде постигнат артистичният ефект.

„Моята основна роля като консултант по риска е да работя заедно с филмовите студия и да анализирам сцени, които включват каскади, експлозии, преследване, оръжие и други подобни, за да осигуря безопасността на актьорите и снимачните екипи.", каза Пол Холхаус, консултант по риска във Fireman's Fund, отдел „Развлекателен бизнес". Закъсненията могат да струват продуцентите милиони долари, ако някой от актьорите пострада и не е в състояние да участва в снимките, което би струвало приблизително 250 000 щатски долара на ден.

Застраховайки всичко - от независими продукции до най-касовите филми - Fireman's Fund's, балансира нуждите на режисьори, студия и актьори, осигурявайки безопасното и навременно заснемане на филми, в рамките на предвиденият бюджет. Това се осъществява чрез анализиране на рисковете и намиране на правилните решения за покриване на специфичните рискове. По време на заснемането на филми, студията трябва бъдат защитени от редица застрахователни рискове и задължения към техните екипи, актьори, както и самият процес на заснемане. Това е мястото, където Fireman's Fund's може да помогне, предлагайки полици, задоволяващи нуждите на най-различни продукции.

Fireman's Fund е компания на Allianz и застрахова 80% от, развлекателната индустрия в САЩ. Той е водещият застраховател на голяма част от холивудските филми, застраховащ 80% от филмовите продукции в САЩ.

Сред предлаганите от него застрахователни продукти са:

Актьори

Покрива разходите, понесени от продуцентската компания, в случай на невъзможност на даден артист да вземе участие във филма, поради болест, травма или смърт. По същество това покритие е в случай на прекъсване на процеса на работа на продуцентската компания, в случай на отсъствие на даден актьор.

Декори и гардероби

Покрива загуби, свързани с имущество, декори, гардероб и съоръжения на застрахованите. Като цяло това покритие е за всички неща, които стоят пред камера.

Допълнителни разходи

Покрива загуби на продуцентите, свързани с горепосочените неща (декори, оборудване и местополжение на снимките )

Погиване имущество на трети лица

Покрива плащания във връзка със задължения на продуцентите по увредено имущество на снимачната площадка.

Друго оборудване - покрива загубите от щети на всички неща зад камера, вкл. камери, озвучаване, осветление и др.

Повредени ленти

Покрива разходите за презаснемане или коригиране на несполучливи кадри, поради неумишлената употреба на неподходящи, неизпитани ленти, повредено оборудване, неправилна обработка в лабораторията и повреда при неправилна обработка на негативите от страна на режисьорите.

Негатив

Покрива всички рискове, които изключват покритията споменати по-горе в „повредени ленти" с други лимити на отговорност.

„Тазгодишните филми се отличават с широк обхват от рискове, включващи бойни сцени, боксови мачове, заснемане извън граници, пеене и танци, опасни сцени с шофиране, които създават големи предизвикателства за продуцентите. Такъв тип сцени със сигурност предполагат риск за целият филм" - каза Лорън Бейли, вицепрезидент в застрахователна компания Fireman's Fund, отговарящ за развлекателния бизнес.

„Заснемането на филми в чужбина, като например „Туристът" в Италия, предполагат редица предизвикателства за продуцентите, включително декорите, транспортирането на филма, оборудването, костюмите, както и възможността за лечение на някой от актьорите в чужбестранна локация, в случай на болест" - добави Бейли.

"Танцувалните и музикални филми, като „Бурлеска" и "Country Strong," също могат да бъдат рискови, в зависимост от подготовката на артистите. Ако някой от актьорите пострада и не е в състояние да работи, снимките могат да бъдат прекратени, което би струвало приблизително 250,000 долара за ден за високо бюджетен филм.

Гаранция за изпълнение на филма

Fireman's Fund предлага също и покритие „Гаранция за изпълнение" за филмови продукции, а напоследък и за видео игри. В партньорство с IFG, Fireman's Fund предлага застраховки за продуценти и инвеститори, които искат гаранция, че продукцията ще бъде завършена по график и в рамките на бюджета. IFG има значителен опит във филмовата индустрия и знае какво е нужно, за да се движи всичко по график и да бъде изпълнено в срок.

Гаранция за изпълнение е форма на застраховане за тези, които финансират продукцията. Правенето на филми не е точна наука и когато нещата се объркат, Fireman's Fund, заедно с IFG, се стреми да оправи нещата. С гаранцията за изпълнение, продуцентите и инвеститорите могат да дишат спокойно, знаейки че тяхната продукция ще бъде изпълнена ефективно и навреме.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас