Най-голямата частна животозастрахователна компания в Япония - Nippon Life Insurance, обяви днес, че планира да набере 50 млрд. йени (455 млн. долара) от местни институционални инвеститори, за да заздрави капиталовата си база и да инвестира в чужбина, предава Reuters.

Nippon Life, която има около 47 трлн. йени активи, формира партньорства в чужбина, търсейки растеж извън японския, както и разширяване на дейността си по отношение на управлението на активи.

Застрахователят ще издаде облигации до началото на септември като част от плана си да увеличи капиталовата си база до 4.7 трлн. йени (42.6 млрд. долара), в сравнение с 3.3 трлн. йени (29.9 млрд. долара) в момента, според говорител на компанията.

Основни поематели на емисията ще бъдат Daiwa Securities SMBC, която е обща компания на Daiwa Securities Group и Sumitomo Mitsui Financial Group и Nomura Securities, която е част от Nomura Holdings.

От Nippon Life обявиха миналия месец, че ще закупят 5-процентен дял в щатската група Russell Investments. Японската компания наскоро увеличи дела си в щатския застраховател Principal Financial Group.

В чуждестранния портфейл на Nippon Life съшо така влиза и дял в Bangkok Life Assurance.