От Комисията за финансов надзор актуализираха списъците на застрахователите и застрахователните посредници от държави членки на ЕС, нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност на територията на България, съобщиха от българския надзорен орган.

Актуалните данни на КФН сочат, че застрахователите от държави членки, уведомили комисията за желанието си да извършват застрахователна дейност у нас към 30 септември вече са 311. Бройката им расте с 6 нови имена през миналия месец.

В края на септември застрахователните посредници от държави членки, с деклариран интерес да развиват дейност в България, вече са 1 438, увеличавайки се с 10.

Българските застрахователни брокери, които са заявили желание да развиват дейност на територията на Европейския съюз са вече 12. Това са Ай Пи Ес Сървисиз, Маринс Интернешънъл, Инстрейд, Капман Брокер, МОБИКС БГ, АРИСТА БРОКЕРИ, Изи Инс - Първи интернет застрахователен брокер, Джи Ем Джи Брокерс, Дженерал Брокерс, СИГМА ЕНД ПАРТНЪРС ИНШУРАНС БРОКЕРС, Комплекс Риск Солюшънс и СИВОВ - ГРУП.