Годишната заплата на новоназначения главен изпълнителен директор на American International Group (AIG) Робърт Бенмошe ще бъде 7 млн. долара, информира CNBC, след изявление на компанията.

В документ до щатската Комисия по ценни книжа и борси AIG уведомява регулаторният орган, че заплатата на Бенмоше ще включва 3 млн. долара заплащани в брой и 4 млн. долара в обикновени акции на компанията. Той също така ще има възможност да получи бонус в размер на до 3.5 млн. долара в зависимост от представянето си.

Сумите са одобрени от Кенет Файнбърг, който контролира заплатите в няколко големи компании, получили помощ от правителството.

AIG, като един от най-големите получатели на държавна помощ трябва да се съобразява с новите ограничения по отношение на заплащането, наложени на компаниите получили най-много средства от правителството.

Бенмоше, който започна официално работа на новия си пост на 10 август, ще има право да получи и пропорционален бонус за 2009 г.

Той обаче няма да получи обезщетение, ако договорът му бъде прекратен, за разлика от обезщетенията, с които бяха възнаграждавани главните изпълнителни директори на застрахователната компания в дните преди финансовите й проблеми.