Одобриха изпълнителния директор на Дженерали застраховане

1256
Одобриха изпълнителния директор на Дженерали застраховане

Емил Атанасов, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор", издаде решение, с което одобрява одобрява Мариан Хротка за изпълнителен директор на Дженерали застраховане АД.

Дженерали България Холдинг EАД е част от Generali PPF Holding B.V., който оперира в 14 страни в Централна и Източна Европа. Чрез неговите дъщерни дружества, Generali PPF Holding управлява активи надхвърлящи 12 млрд. евро и обслужва повече от 10 млн. клиенти в региона.

Generali PPF Holding B.V. е регистриран в Амстердам, Холандия, като основният организационен център на холдинга е ситуиран в Прага, Чехия. Generali PPF Holding B.V. представлява джойнт-венчър с участие на Assicurazioni Generali S.p.A. (51% дял) и PPF Group (49%).

Към момента Generali PPF Holding B.V. чрез Дженерали България Холдинг EАД притежава 99% от Дженерали Застраховане АД, 99% от Дженерали Животозастраховане АД и 77.5% от Дженерали Закрила Здравно осигуряване АД. Навлизането на Дженерали Груп на пазара в България, е част от стратегията на групата за растеж в международен план.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg