Опит за застрахователна измама в София е бил разкрит от служителите на Пето районно управление, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

34-годишен столичанин се е опитал да получи обезщетение по Автокаско на стойност 22 500 лв. като заблуди полицията и застрахователя, че джипът му е бил откраднат.

Мъжът с инициали И. И. съобщил пред органите на реда, че от вечерта на 24 до 26 август джипът му Land Rover Discovery бил паркиран в близост до адреса му, а на сутринта на другия ден вече го нямало на обичайното място.

При организираните полицейски действия обаче служителите от Пето районно управление, съвместно с колегите им от сектор „Престъпления, свързани с МПС” - СДВР открили автомобила – скрит в в гаражна клетка, стопанисвана от самия собственик. В хода на разследването се изяснило, че И. И. всъщност се опитал да извърши застрахователна измама, за да получи неоснователно финансова облага от автозастраховката.

Извършителят е задържан за 24 часа в районното управление и след доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура му е повдигнато обвинение по чл.209 от Наказателния кодекс, наказанието по който е от една до шест години затвор.