Още два застрахователя от ЕС пожелаха да работят в България

1284
Още два застрахователя от ЕС пожелаха да работят в България

Две застрахователни компании от държави членки на ЕС са нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да работят в България през януари 2011 г. Това са IRONSHORE EUROPE LIMITED от Ирландия и ATERFÖRSÄKRINGSBOLAGET SKF. от Швеция.

Към края на месеца застрахователите от държави членки, които са подали такива уведомления са 330, като от тях 9 са декларирали отказ от извършване на застрахователна дейност на територията на страната.

14 застрахователни посредници от държави членки са пожелали да работят в България през януари. Към 31 януари 2011 г. застрахователните посредници от държави членки, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на Република България са 1 504, като от тях 74 са прекратили дейност.

Към края на януари застрахователи от България, пожелали да извършват дейност на територията на държави членки са 9, а застрахователните посредници, които са нотифицирали комисията, че желаят да извършват дейност на територията на Европейския съюз са 15.

Източник: Insurance.bg

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg