Още седем европейски застрахователи в България

1705
Още седем европейски застрахователи в България

Седем европейски застрахователни компании са уведомили през април Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност в България, съобщиха от надзора.

С тях, застрахователите от държави членки на Европейския съюз, които могат да предлагат услуги в България въз основа на подадена от тях нотификация да КФН стават общо 409 към 30 април. За същият месец няма нито една компания, която да се е отказала от дейност у нас.

През април са получени и нотификации от 25 застрахователни посредници от ЕС, които имат интерес към нашия пазар, както и 5 заявления за отказ от дейност тук. Така списъкът на действащите европейски посредници в България наброява 1 656 дружества.

Същият месец е одобрено едно заявление на регистрираният у нас застрахователен брокер Салида България ООД, да извършва дейност на територията на държавите членки на ЕС - Германия, Австрия, Белгия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Великобритания.

Салида България е реализирал 1 012 186 лв. премиен приход през 2011 г., според статистиката на КФН, от които 107 243 лв. са в полза на застрахователи със седалище извън България. Сключените от дружеството застраховки му отреждат 124-то място по пазарен дял от от общо 352 брокера в статистиката.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Almena
# 0
07:12 | 7 December 2012
Extrelmey helpful article, please write more.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg