Отразиха апорта на 68% от капитала на Евроинс

929
Отразиха апорта на 68% от капитала на Евроинс

Еврохолд България извърши апорт на 6 800 044 броя акции от капитала на ЗД Евро инс АД, представляващи приблизително 68% от капитала на това дружество, в рамките на процедура по увеличение на капитала на своето дъщерно дружество Евроинс иншурънс груп ЕАД.

Апортът е отразен по установения в закона ред в Централен депозитар АД и Еврохолд България АД формално вече не е акционер в ЗД Евро инс АД.

Апортираните 6 800 044 акции от капитала на ЗД Евро инс АД вече са собственост на Евроинс Иншурънс Груп ЕАД, което е дъщерно дружество на Еврохолд България АД, изцяло притежавано и контролирано от едноличния си собственик Еврохолд България АД.

През декември, с решение на Софийски окръжен съд, бе вписано в регистъра за търговски дружества увеличение на капитала на еднолично акционерно дружество Евроинс Иншурънс Груп от 1 млн. лв. на 126.142 млн. лева.

Издадени са 125.142 млн. нови, налични поименни непривилегировани акции с право на глас, с номинална стойност от по 1.00 лев всяка, при условие че всички новоемитирани акции бъдат записани от едноличния собственик на капитала на дружеството Еврохолд България АД.

Част от новоиздадените акции, а именно 110.142 млн. от тях, се записват от Еврохолд България АД срещу непарична вноска, съставляваща първо 6 800 044 броя обикновени поименни безналични акции с право на глас, с номинална стойност от по 1 лев всяка, от капитала на ЗД Евроинс АД, и второ - 1 150 000 броя обикновени налични поименни акции с право на глас, с номинална стойност от по 1.00 лев всяка, от капитала на ЗОК Св. Николай Чудотворец АД.

Останалите 15 млн. нови налични поименни непривилегировани акции с право на глас, с номинална стойност от по 1.00 лева всяка се записват от Еврохолд България АД срещу парична вноска в капитала на Евроинс Иншурънс Груп ЕАД, в размер на 15 млн. лв.

До момента при Еврохолд България са прехвърлени 4654 акции на нива от 6.28 до 6.40 лв. за брой, а при Евроинс търговията е в диапазона 14.80–15.20 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg