Полицията е задържала 33-годишния Владислав Николов-Куката за палежа на трите коли в кв. "Западен парк" в София, които бяха подпалени в понеделник вечерта, съобщиха от МВР. Издирват се съучастници на извършителя.

Това обаче не спря серията палежи, като снощи още пет автомобила бяха запалени в "Студентски град".Три коли горяха на платен паркинг до Зимния дворец в "Студентски град". Засегнати са още два автомобила. Сигналът за инцидента е подаден в 19.35 часа от студенти, уточниха от МВР. Изпратени са незабавно екипи на полицията и пожарната.

Целта на палежите е дестабилизиране на обстановката в столицата, заявяват от МВР.

Опожарените автомобили в столицата за последните около месец и половина вече са 41. Появиха се версии, че палежите може да са част от война за паркинг места, както и за застрахователни измами.

„Не изключваме няколко версии, по които да се извършват палежите, включително и за лични отмъщения или саморазправи. Както и не изключваме и версия за лица, които са склонни към извършване на такъв вид престъпление”, коментира вчера старши комисар Валери Йорданов.

Той уточни, че при палежите започват да се появяват различия, което показва, че подпалването на коли се е превърнало в заразна мода.