Първата за българския пазар изцяло онлайн застраховка „Помощ при пътуване” вече е факт, съобщиха от Generali.

Полицата “Помощ при пътуване – медицински разходи с асистанс” може да се поръча, плати и получи по всяко време на денонощието чрез платформата на сайта online.generali.bg.

Продуктът покрива пътувания извън страната с цел туризъм, бизнес, любителско каране на ски или сноуборд, гостуване, обучение, специализация и др. Онлайн застраховката е ориентирана към всички пътуващи хора с динамично ежедневие и напрегнат график, обясниха от Generali.

Сключването на застраховката става в три стъпки. След натискането на бутон „Заяви сега“ клиентът трябва да въведе основните данни за полицата, след което чрез бутон „Калкулирай“ може веднага да получи нейната цена. На стъпка 2 от заявката се попълват данните на Застраховащия и Застрахованите лица. Задължително условие е застраховащият да има навършени 18 години. Следва преглед на офертата и избор на начина на плащане. За да бъде застраховката изцяло онлайн продукт, то и начините за плащане са само по електронен път – с кредитна или дебитна карта или чрез услугите на еBG.

След успешното приключване на всички стъпки, клиентът получава сертификат за сключената полица по имейл. Заедно със сертификата клиентите получават и Общите условия по застраховката и бланка на Отчет за медицински разходи направени в чужбина. Всички документи трябва да се принтират и те удостоверяват наличието на сключена полица, обясниха още от Generali.