Печалбата на Allianz се понижава с 66% през първото тримесечие

720
Печалбата на Allianz се понижава с 66% през първото тримесечие

Печалбата на най-голямата европейска застрахователна компания - Allianz SE се е понижила с 66% през първото тримесечие, посочиха изнесените резултати на немския застраховател.

За тримесечието печалбата се е понижила до 1.1 млрд. евро, в сравнение с 3.2 млрд. евро през същото тримесечие на предходната година.

Резултатът на банката се оказа под средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха печалба за отчетения период в размер на 1.32 млрд. евро.

От ръководството Allianz заявиха, че все още виждат прогнозираната си цел за ръст от 10% в оперативната си печалба като достижима цел за следващата година.

За тримесечието са били отписани активи в размер на близо 900 млн. евро в резултат на продължаващата криза на ипотечните пазари в световен аспект.

От началото на годината акциите на застрахователната компания са загубили 12% от стойносттта си, с което пазарната капитализация на застрахователя възлиза на 59 млрд. евро.

За сравнение, индексът, следящ представянето на европейските застрахователни компании - Bloomberg Europe 500 Insurance Index, се е понижил за същия период с 9.6%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg