Печалбата на Lloyds преди данъци за 2007 г. достигна 4.9 млрд. евро

647
Печалбата на Lloyds преди данъци за 2007 г. достигна 4.9 млрд. евро

Застрахователната компания Lloyds обяви днес увеличение на печалбата си преди данъчно облагане за 2007 г. с 5% благодарение на по-малкия брой искове за катастрофи през годината, предаде Асошиейтед прес.

Печалбата на Lloyds преди облагането с данъци за 2007 г. се е покачила до 3.85 млрд. бр. лири (4.9 млрд. евро) спрямо 3.66 млрд. бр. лири, отчетени за 2006 г.

Компанията съобщи, че комбинираният й коефициент - измерващ пропорцията на премиите от застраховки спрямо исковете - е бил 84% спрямо 83.1 на сто за 2006 г. Всяка стойност на този показател под 100% е знак за гарантирана печалба, а колкото по-нисък е процентът, толкова е по-голяма доходността на групата.

"Lloyds е спечелила от по-малкия брой на катастрофите, но това е довело до по-голямо напрежение върху цените във всички аспекти на бизнеса на компанията", обяви в комюнике президентът на Лойдс Лорд Ливън.

Ливън посочи, че Lloyds е в добра форма, за да посрещне текущите предизвикателства, но сегашното ниско равнище на катастрофите едва ли ще се запази.

Компанията информира, че възвращаемостта на инвестициите й се е покачила с 21% до 2 млрд. бр. лири (2.5 млрд. евро) за миналата година спрямо 1.7 млрд. бр. лири през 2006 г.

Lloyds - обединение на корпоративни застрахователи и богати физически лица, които сключват застрахователни договори чрез 44 агентства и 62 синдиката - не обявява резултатите си за чиста печалба, тъй като данъчното облагане е различно за отделните й членове.

БТА, Снимка: БГНЕС/EPA

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg