Печалбата на най-големия световен презастраховател се понижава с 8% през 2007 г.

563
Печалбата на най-големия световен презастраховател се понижава с 8% през 2007 г.

Печалбата на най-голямата презастрахователна компания - Swiss Reinsurance Co., се е понижила с 8% през изминалата година, в резултат на загуби, свързани с финансови деривати, съобщават от компанията.

За годината чистата печалба на компанията е намаляла до ниво от 4.2 млрд. швейцарски франка - на фона на реализираната година по-рано такава в размер на 4.56 млрд. франка. Резултатът се оказа над средните очаквания на анализаторите за печалба в размер на 4.01 млрд. франка.

През четвъртото тримесечие на годината печалбата на Swiss Reinsurance Co. е възлязла на 170 млн. франка, като не е ясно какъв е бил резултатът им през сравнимото тримесечие на предходната година.

Влошаването на резултатите на финансовата институция са напълно нормални и очаквани на фона на значителните загуби, претърпени от финансовите компании в световен мащаб, възлезли за последната година на 163 млрд. долара.

В този аспект пазарните наблюдатели коментират, че кризата не се е отразила с такава сила върху резултатите на презастрахователната компания.

Печалбата преди данъци на животозастрахователния сегмент на компанията се е повишила с 76% през изминалата година до ниво от 2.72 млрд. франка.

За 2007 г. акциите на компанията са се понижили с 22% по време на търговията им в Цюрих, като се търгуват почти без изменение през настоящата година.

Известно повишение регистрираха акциите на компанията след новината, че фондът на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway Inc. е закупил 3% от компанията през изминалия месец, с договореност за придобиване на до 20% от презастрахователния й бизнес през следващите пет години.

Swiss Reinsurance Co. възнамерява да използва получените средства от продажбата за обратно изкупуване на собствени акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg