Пенсионните дружества - на печалба от 22.1 млн. лв.

1321
Пенсионните дружества - на печалба от 22.1 млн. лв.

73 691 000. лв общи приходи са реализирали пенсионноосигурителните дружества през деветмесечието на 2011 г. Това е с 18.19% повече, в сравнение с отчетените приходи през съответния период на предходната година. Това става ясно от резултатите от дейността по допълнително пенсионно осигуряване за деветмесечието на 2011 г., които Комисията за финансов надзор публикува.

Информацията е получена на база на финансовите отчети и справки, представени от пенсионноосигурителните дружества в Комисията за финансов надзор. Публикувани са и данните за разпределението на осигурените лица по пол и възраст към 30 септември 2011 г.

Общият нетен финансов резултат на дружествата за деветмесечието на 2011 г. е в размер на 22 135 000 лв. В системата на допълнителното пенсионно осигуряване към 30 септември са акумулирани нетни активи на стойност 4 331 880 000 лв., като в сравнение с края на деветмесечието на 2010 г. нетните активи на пенсионните фондове регистрират ръст от 16.3 на сто.

Общият брой на осигурените лица в четирите вида пенсионни фондове нараства до 3 955 091 души към 30 септември тази година, или с 2.56% на годишна база.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Ugur
# 0
07:02 | 28 February 2012
You have shed a ray of snusnhie into the forum. Thanks!
Па Па
# 1
21:11 | 23 November 2011
Много интересна статия - обаче е пропуснал авторът да анализира следното: За 9.5 години УПФ и ППФ са донесли приходи от 350 милиона лева на крадливите пенсионни компании. А излиза, че в УПФ за тия почти десет години сме внесли 3 376 милиона лева, а има само натрупани 3 331 милиона лева (и това е със всички позволени манипулации в оценките!!!!) Дори и така от УПФ са изгубени номинално 37 милиона лева (като извадим 6.7 плащания към наследници), а инфлацията за този период е 59.2 %. Значи "компетентните" мениджъри на пенсионни дружества са ни обезценявали парите с над 5.5% за десет години. Резулата го видяхме в ППФ, предстои УПФ след 2021 г. А авторът правилно е забелязал едни тенденции в колосалните печалби на тези дружества. Значи едни дружества предлагат един субстандартен финансов продукт, който не отговаря на никакви професионални стандарти, а ние сме длъжни да го ползваме със закон. А печалбите на тея дружества са извън контрол. Къде го има това? А такива като Даниела Петкова от Доверие си пазаруват тоалетчета в Милано и Париж, носят изискани бижута и часовници реймонд вейл (по нейно интервю в Стандарт). Значи шепа наглеци като нея забогатяват на гърба на 3.9 милиона човека. Време е май движението "Окупирай" да се активизира в България и такива наглеци без капчица морал като Петкова от Доверие да бъдат изметени и да им се търси сметка!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...