Досегашният изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на ING Пенсионно осигуряване - Румяна Сотирова, е напуснала компанията. Сотирова бе на двата поста от декември 2001 г.

По повод раздялата на Сотирова с екипа на ING главният изпълнителен директор - Николай Стойков, коментира, че в промяната няма нищо драматично. "С Румяна Сотирова обсъждахме различни пътища и опции за развитие на компанията. Тя не бе съгласна с тези, които ние предлагахме, затова напусна. Разделихме се с добри чувства. Като пример ще посоча, че дори и след напускането си Румяна продължи да бъде ангажирана с компанията. Тя ни помага с проекти, с които бе запозната и по които работеше преди да се разделим и продължи да ни оказва съдействие, включително и с някои корпоративни презентации", допълни Стойков. Той коментира, че новите висши мениджъри, които ще я заместят, са хора с дългогодишен опит в компанията, които са доказани професионалисти.

За член на Съвета на директорите на ING Пенсионно осигуряване е избрана Елица Занчева. Досега тя отговаряше за клоновата мрежа на ING Пенсионно осигуряване, както и за всички проекти, свързани с продажбите в страната. Преди това Занчева е била управител на "Райфайзен лизинг България" OOД и мениджър на специализираната мрежа от мобилни банкери на Райфайзенбанк в областта на жилищното кредитиране.

Анастас Петров е новият изпълнителен директор на пенсионното дружество, като той ще продължи да ръководи и отдел "Управление на инвестициите" в компанията.

Анастас Петров е шеф на инвестиционния отдел от април 2003 г. Преди това е работил в СИБАНК в София, където последователно ръководи управление „Ликвидност" и отдела за „Корпоративни клиенти" на финансовата институция.

Петров е член на Управителния съвет на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и на Комитета по инвестиции и капиталови пазари в асоциацията.

Той е завършил Университета за национално и световно стопанство в София, специалност Стопанско управление и администрация. Има и степен Бакалавър по Европейска бизнес администрация от University of Lincolnshire and Humberside (ULH) във Великобритания.

Източник:Иншурънс БГ