Част от големите вериги бензиностанции у нас започнаха да продават и застраховки. Във връзка с кампанията по задължителната автомобилна полица "Гражданска отговорност", която се провежда всяка година през декември, шофьорите могат да купят застраховката, докато зареждат гориво.

Освен това и част от бензина може да им излезе безплатно. Наскоро "Петрол" АД, който държи най-голямата верига бензиностанции у нас, си регистрира застрахователен брокер. Така по всичките обекти на компанията служителите вече предлагат на клиентите да сключат задължителната автозастраховка.

"Петрол" има договори с 11 застрахователни дружества и предлага продуктите им с отстъпка от 10%. Освен това срещу сключената полица шофьорите получават и бонус - гориво на стойност между 10 и 26 лева, в зависимост от избраната от тях компания.

Продажбата на застраховки по бензиностанциите обаче няма да приключи с кампанията за "Гражданска отговорност", а ще продължи, съобщиха от компанията.

Друга голяма верига - ЛУКОЙЛ, пък е сключила договор със застрахователен брокер и също предлага на клиентите си да купят "Гражданска отговорност", докато зареждат автомобила си.

Клиентите също могат да избират между няколко застрахователни компании, от които да си купят полицата. Предлаганата отстъпка от цената стига до 33 лв.

Източник: в. Стандарт