Пик - 82 наказателни постановления в застраховането

535
Пик - 82 наказателни постановления в застраховането

Пик на наказателните постановления в застраховането е имало през юли. Това показват данните от ежемесечния бюлетин на Комисията за финансов надзор.

Застрахователни компании и посредници са отнесли общо 82 наказателни постановления, при средно 30 за последните 12 месеца. По висок брой на издадените наказания е имало последно през април 2011 г., когато те са били 240.

Ръст спрямо предходния месец има и на издадените актове за административни нарушения. Броят им е 32 обаче, което е под средномесечното (39.6) и пиковата стойност от 111 акта през декември 2011 г.

Най-малко колебания продължава да има в броя на жалбите. През юли срещу застрахователите и посредниците са постъпили 72 жалби, което е близо до средно 70 жалби на месец от август 2011 г. Пиковата стойност тук продължава да е от април, когато са били 96 бр.

За първи път от доста месеци насам няма промени в регистъра на застрахователните брокери, което означава, че не е имало върнати лицензи или пък вписани нови дружества.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg