Поскъпването на застраховка Гражданска отговорност

1799
Поскъпването на застраховка Гражданска отговорност

Като „нормалният ход на пазара" бе определено поскъпването на застраховка „Гражданска отговорност" от Огнян Йорданов, изпълнителен директор на Групама Застраховане.

Поскъпването на продукта или вече е осъществено, или се очаква до края на настоящата година, посочи допитване на Profit.bg до водещи застрахователи.

Стоян Проданов, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Бул Инс, заяви че „ръст в цената от около 10% ще очаква до Нова година", докато от Евроинс отговориха, че дружеството повишава цените по ГО на автомобилистите плавно, съгласно план, одобрен от ръководството.

„Вече имаше повишение на цените през месец ноември и към момента не планираме ново повишение", допълниха от застрахователя.

Основната причина за повишаването на цената на застраховката е ръстът в обезщетенията.

Увеличение има, когато е налице и необходимост за това като тенденция. В Булстрад винаги сме прибягвали към това постепенно и поетапно, заяви Румен Янчев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс груп".

„Ако ме питате дали премиите са достатъчни, отговорът е не, премиите не са достатъчни", каза още той.

Остава открит въпросът дали този път увеличенията ще са истински или отново ще се прибегне до познатата схема с отстъпки.

Премийният приход от застраховка ГО за първите девет месеца на 2009 г. възлиза на 270.19 млн. лв., което отговаря на пазарен дял от 26.13% в общото застраховане. Година по-рано премийният приход бе 216.7 млн. лв., или 20.63% пазарен дял.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

!
# 0
12:11 | 26 November 2009
Никола+, в една катастрофа има виновен и невинен. От къде ще платят мислиш обезщетение на невинния? Не е ли от застраховката на виновния? Ако ти си пострадал за какво обезщетение ще пледираш? Това води до поскъпването на застраховката. Ако ти е много не карай кола!
Nikola+
# 1
11:11 | 26 November 2009
ALo Shefcheta namalete zaplatite si i togawa njama da ima nugda ot poskupwane,, da poskupwat za tezi koito prawjat katastrofite.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg