Премиите в животозастраховането дърпат сектора нагоре

531
Премиите в животозастраховането дърпат сектора нагоре

Премии в размер на 147.23 млн. лева записаха животозастрахователните дружества за периода януари - юли 2011 година, съобщи Комисията за финансов надозр (КФН). Спрямо първите седем месеца на 2010 г. се отчита ръст от 3.7%. Заедно със спада от 0.5% в общото застраховане, застрахователният сектор отчита ръст от 0.2%.

Най-голям относителен дял в премийния приход, реализиран от животозастрахователите към края на юли 2011 година, продължава да заема застраховка Живот и рента. Реализираните приходи по този вид застраховка възлизат на 109.43 млн. лв. и формират 74.3% от премийния приход, генериран в сектора.

Застраховка Живот, свързана с инвестиционен фонд, заема дял от 7.8% в агрегирания портфейл на животозастрахователите, като премийният приход по този вид застраховка възлиза на 11.5 млн. лева.

Ръст на премийния приход на годишна база се наблюдава по повечето видове застраховки, като най-голям е по застраховка Живот, свързана с инвестиционен фонд.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg