Премийните приходи на Euroins Romania скачат с 47% през първото полугодие

728
Премийните приходи на Euroins Romania скачат с 47% през първото полугодие

Румънската застрахователна компания Euroins Romania (бившата Asitrans Asigurari) отчита брутни премийни приходи в размер на 18.5 млн. евро за първите шест месеца на 2008 г., информира Business Standard.

Сумата представлява увеличение с 47%, в сравнение със същия период на 2007 г. Премийните приходи на компания в сегмента на селскостопанското застраховане надхвърлят 410 000 евро за периода.

Задължителната застраховка Гражданска отговорност съставлява над 52% от продажбите на застрахователната компания за първите шест месеца на годината. Euroins Romania планира да отчете 50 млн. евро брутни премийни приходи за цялата 2008 г.

Компанията използва новото си име от юни - почти година, след като беше закупена от Еврохолд България, която също така притежава лизинговата компания Eurolease Auto Romania в северната ни съседка.

Еврохолд България закупи през миналата година над 75% от капитала на Asitrans Asigurari за 12.5 млн. евро.

Размерът на общите инвестиции, които Еврохолд България ще направи на румънския пазар в застрахователния, лизинговия и финансовия сектори за периода 2007-2010 г., ще възлязат на над 30 млн. евро.

Основните цели за този период включват постигане на 3% пазарен дял в областта на общото застраховане, 4% пазарен дял в областта на лизинговането на нови автомобили, както и утвърждаване на Евро-финанс АД сред водещите инвестиционни посредници на румънския капиталов пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg