Премийните приходи на UNIQA с ръст от 9.3%

1243
Премийните приходи на UNIQA с ръст от 9.3%

Премийните приходи на през първите шест месеца на 2010 г. UNIQA Group Austria отчитат ръст от 271 млн. евро, или 9.3%, до 3.187 млрд. евро, според предварителните данни на компанията.

Най-големите импулси за ръста идват от международната дейност на компанията. На местния австрийски пазар предварителните данни за премийния приход на UNIQA Personenversicherung, UNIQA Sachversicherung, Raiffeisen Versicherung, FinanceLife, Salzburger Landes-Versicherung и CALL DIRECT нарастват с 1.7%, или два пъти повече от прогнозирания ръст (0.8%) за целия местен застрахователен пазар за 2010 г.

Извън Австрия компаниите от групата на UNIQA успяват да увеличат премийните си приходи с почти една четвърт (23.8%).

Най-големият ръст в премийните приходи на UNIQA Group идва от животозастраховане - с 16% до 1.3 млрд. евро. В Западна Европа и особено в Италия отчитат компанията отчита силен ръст. В Централна и Източна Европа (ЦИЕ) обаче UNIQA Group отново постига двуцифрен ръст в премийните приходи през тази година.

Премийните приходи на UNIQA Group от застраховки Имущество и Злополука нарастват с 5.0% до около 1 38 млрд. евро за първите шест месеца на годината.

Предварителни данни на групата показват, че ръстът на разходите е по-малък от този на премийните приходи, което води до по-ниски разходи за придобиване на единица премиен приход.

UNIQA се очаква да публикува консолидираните си резултати за първото полугодие на 26 август.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg