Премийният приход на ЕИГ скача благодарение на Евроинс Румъния (  5IC  )

1295
Премийният приход на ЕИГ скача благодарение на Евроинс Румъния

© Profit.bg

Застрахователният холдинг Евроинс Иншурънс Груп отчита 28.65% ръст на общия премиен приход през февруари с резултат по този показател в размер на 9.32 милиона евро спрямо 7.25 милиона евро за февруари 2011.

Застрахователната група реализира ръст в премийния приход по застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите” (ГО), като най-значим ръст отчита Евроинс Румъния.

За първите два месеца на годината Евроинс Иншурънс Груп отчита 70.98% ръст на премийния приход, който е в размер на 25.08 милиона евро по предварителни данни спрямо 14.67 милиона евро, реализирани през януари-февруари 2011 година.

С най-добро представяне на база предходната година е Евроинс Румъния, отчитайки ръст от 111%, следван от Евроинс Македония – 34.77% и Евроинс България с 13.32% ръст.

Здравноосигурителната компания в групата отчита 412 хил. евро премиен приход за периода спрямо 227 хиляди евро, което е ръст в размер на 81.5% спрямо съпоставимия период на 2011 година

Евроинс Иншурънс Груп е дъщерно дружество на Еврохолд България АД.

ЗД Евроинс АД-София, 5IC – профил и борсова статистика

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg