Приходите на френската Axa падат заради по-слабия щатски долар

788
Приходите на френската Axa падат заради по-слабия щатски долар

Втората най-голяма застрахователна компания в Европа - френската Axa SA, обяви, че приходите й от продажби на животозастрахователни и пенсионни полици през първото тримесечие на годината са намалели със 7.6% поради спада на стойността на щатския долар спрямо еврото, предава Bloomberg.

Приходите на Axa от продажби на животозастрахователни и пенсионни полици за първата четвърт на годината възлизат на 1.94 млрд. евро, в сравнение с 2.1 млрд. долара година по-рано, съобщава днес базираният в Париж застраховател. Средната прогноза на осем анализатори, интервюирани от Bloomberg, беше за 1.95 млрд. евро. Общите приходи на компанията намаляват с 2.7% до 28.1 млрд. евро.

Axa, която генерира 77% от приходите си извън Франция, разширява дейността си на развиващи се пазари, като Турция и Мексико, след покупката на подразделението Winterthur на Credit Suisse Group през 2006 г. Доларът и английският паунд загубиха 7.6% от стойността си през тримесечието, което се е отразило на приходите на компанията от дейността й в САЩ и Великобритания. Тези приходи съставляват около 25% от приходите от животозастраховане и пенсионно застраховане.

Акциите на компанията са загубили 12% от стойността си от началото на годината. За сравнение, индексът Bloomberg Europe 500 Insurance е паднал с 8.99%. Пазарната стойност на застрахователя в момента възлиза на около 50 млрд. евро.

Стойността на новите животозастрахователни и пенсионни полици на компанията, която е показател за настоящата стойност на бъдещи печалби, очаквани от дългосрочни животозастрахователни и пенсионни полици, е намаляла със 7% до 423 млн. евро през първото тримесечие.

Продажбите на застраховки „Имущество“ и „Злополука“ са нараснали с 3% до 8.89 млрд. евро. Приходите от управление на активи на банката падат със 7% до 1.07 млрд. евро.

Международните приходи на Axa от застраховане с намаляват с 34% до 1.13 млрд. евро. Ако не бъде включен финансовият ефект от продажбата на Axa Re през декември 2006 г., международните приходи от застраховане се увеличават с 5%.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...