Приключи сделката по придобиване на „Брокер инс” от „Финансиа груп”

928
Приключи сделката по придобиване на „Брокер инс” от „Финансиа груп”

Приключи сделката по придобиването на 51% от застрахователния брокер "Брокер инс". Купувач е „Финансиа груп” АД, финансовото подразделение на „Алфа финанс холдинг”.

„Придобиването на 51% от капитала на „Брокер инс” от „Финансиа груп” е следствие на нашата стратегия за разрастване на дружеството и развитието му като водещ застрахователен брокер”, коментира Стефан Енчев, управляващ съдружник в застрахователния посредник.

Досегашните собственици Румен Стайков, Стефан Енчев и Константина Драгиева остават с дял от 49% и пълен контрол върху мениджмънта на дружеството. Бъдещият бизнес-модел предвижда запазване на независимия характер на дейността на "Брокер инс" ООД. Партньорството ще даде на клиентите на „Брокер инс” достъп до услугите на „Финансиа груп” като взаимните фондове и доверителното управление на финансови средства.

„Заложихме на „Брокер инс" поради лидерството му сред застрахователните брокери и над 10-годишния му опит. Това е независима компания с фокус върху цялостното обслужване на клиента и индивидуален подход спрямо специфичните му нужди.

„Финансиа груп” означава комплексно финансово обслужване и с това ново партньорство ние разширяваме значително набора от предлаганите от групата услуги”, сподели Станимир Кръстев, изпълнителен директор на „Финансиа груп”. „Подобно партньорство предстои да бъде реализирано и в Македония с местния „Евро брокер”, допълни той.

„Финансиа груп” обхваща водещия инвестиционен посредник "Булброкърс" ЕАД, дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси "Булброкърс консултинг", управляващото дружество "Алфа асет мениджмънт" АД, дружеството за секюритизация на вземания "Алфа кредит" АДСИЦ и македонската „Капитал банк” АД Скопие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg