Растат наказателните постановления в застраховането

733
Растат наказателните постановления в застраховането

Постоянен ръст от началото на годината бележи броят на наказателните постановления, издадени от управление „Застрахователен надзор" на Комисията за финансов надзор, става ясно от бюлетина на регулатора.

Общо 240 наказателни постановления са получили застрахователите и посредниците в България през април. Това е над 40% повече отколкото през март, когато са издадени 171 постановления. През февруари са били 133, а през януари - 21.

Комисията е издала и 57 акта за административни нарушения в застрахователния сектор.

От февруарския бюлетин насам, регулаторът престана да оповестява конкретните имена на санкционираните и по колко постановления имат. По същата причина не се знае колко са наказаните са застрахователи и колко са посредниците. Не е ясно и за какви нарушения са постановленията.

Броят на жалбите към застрахователния надзор също е най-висок, спрямо останалите месеци от началото на годината. Общо 112 са оплакванията за април, при 80 за март, 107 за февруари и 99 за януари.

През април управление „Застрахователен надзор" е заличило варненския застрахователен брокер Джи Ем Брокер ЕООД и софийския Ава Груп ООД. Три нови брокери са вписани в регистъра - Венци Инс Брокер ЕООД, СМГ Брокер ЕООД и Кей Би Ем Брокер ЕООД.

През април Комисията е разрешила и предлагането на нов здравноосигурителен пакет под името Generali Prima на Дженерали закрила здравно осигуряване АД.

2011 г. Наказателни постановления Актове за административни нарушения Жалби
януари 21 64 99
февруари 133 32 107
март 171 51 80
април 240 57 112

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg