Райфайзен Застрахователен Брокер със 7.3% пазарен дял

975
Райфайзен Застрахователен Брокер със 7.3% пазарен дял

Райфайзен Застрахователен Брокер ЕООД, дъщерно дружество на Райфайзенбанк (България) ЕАД, реализира премиен приход от над 29 млн. лв. през 2007 г., което съответства на 7.3% пазарен дял към края на миналата година, според данни на Комисията за финансов надзор.

Само две години след старта на дейността си дружеството от Групата Райфайзен се нареди на второ място сред застрахователните брокери у нас.

“Предлагаме продуктите на 16 застрахователни компании, като в портфейла ни най-голям дял заемат застраховка Автокаско, застраховка Пожар и природни бедствия и застраховки Живот и Злополука. Разширяването на пазарните позиции на Райфайзенбанк в банкирането на дребно увеличи в пъти премийния приход от застраховка Живот”, заяви Момчил Андреев председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк.

“С оглед на по-качественото обслужване създадохме отдел, специализиран в обслужването на клиенти при настъпване на застрахователно събитие”, допълни той.

Райфайзен Застрахователен Брокер е пазарен лидер при продажбите на застраховки Злополука и Застраховка Пожар и природни бедствия, а по застраховки Автокаско и Живот неизменно се нарежда сред първите три посредника.

През миналата година дружеството, съвместно със ЗК Уника Живот предложи на своите клиенти застраховка Живот, свързана с инвестиционен фонд, като клиентът сам определя риска, който е готов да поеме и избира инвестиции на местния или световните капиталови пазари, посредством фондовете на Райфайзен Асет Мениджмънт (България) и UNIQA Finanz-Service.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg