Рекордна печалба за застрахователната компания Admiral

899
Рекордна печалба за застрахователната компания Admiral

Admiral Group Plc, която е европейският застраховател с най-голяма възвращаемост на собствения капитал през последната година обяви, че печалбата й за 2009 г. е нараснала с 8.3% вследствие на по-големия брой клиенти и по-високите цени на автомобилните застраховки, информира Bloomberg.

Печалбата на базирания в Кардиф британски застраховател нараства до 156.9 млн. паунда (233 млн. долара), в сравнение със 144.9 млн. паунда година по-рано. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба в размер на 151 млн. паунда, показва проучване на Bloomberg.

"През 2009 г. приходите на Admiral за първи път надхвърлиха 1 млрд. паунда, компанията успя да отчете рекордна печалба и да изплати рекорден дивидент," казва главният изпълнителен директор Хенри Енглехард.

Цената на акциите на Admiral вчера нарасна до най-високото си ниво от първичното публично предлагане на компанията през 2004 г., тъй като инвеститорите залагат, че нискотарифният автозастраховател ще увеличи броя на клиентите си във Великобритания, тъй като премиите по застраховките са нараснали до рекордни нива. Стойността на автомобилната застраховка във Великобритания нараства с рекордни темпове поради нарастващия брой на исковете свързани наранявания на шофьорите, обявиха през януари от Automobile Association Ltd.

Admiral е увеличила клиентите си с 19% до 2.08 милиона, а увеличението на цените на полиците е от 12%. Компанията също така увеличи годишния дивидент с 10% до 57.5 пенса за акция.

Admiral генерира половината си печалба от така наречените допълнителни постъпления, които идват от продажбата на допълнителни продукти към застрахователните полици. Печалбата на компанията от такива допълнителни постъпления нараства с 19% миналата година до 106.3 млн. паунда.

Admiral планира да копира нискотарифния си модел от Великобритания и на пазарите в Испания, Германия, Италия и САЩ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg