Семейство разградчани, потрошили току-що купената си кола в три последователни дупки на пътя, осъди пътната агенция. Тя трябва да плати на Еленка и Веселин Василеви 455.60 лв. за скъсана гума, изкривени джанта и носач, плюс 290 лв. за експертиза и съдебни разноски. Това съобщи адвокатът на семейството Димитър Павлов.

"На 8.I. 2010-а отидох от Разград до Самуил да прибера съпругата си от работа. Имах голямо желание да се разходим, защото само преди 4 дни се бях сдобил с "Алфа Ромео" на 10 г. Бях купил винетка, "Гражданска отговорност" и чисто нови зимни гуми. Зад волана седна жена ми. Познаваме пътя и знаехме за 3 последователни огромни дупки. Този път жена ми не можа да ги избегне, защото в насрещното имаше коли. Загуби управление, гумата се спука. Беше вече тъмно, духаше силен вятър. Наложи се жена ми и нейна колежка, която беше с нас, да ми светят с фенерче, докато сменя гумата. До града карахме много бавно, защото се чуваха стържене и тракане. После се оказа, че е от повредения носач", разказа Веселин Василев. Той е пенсионер, който е работил в белгийския завод за царевични продукти "Амилум-България".

Вещото лице по делото Венцислав Димитров описва три последователни дупки с дълбочина до 13,5 см. По пътя няма пътни знаци, а само едва забележими остатъци от хоризонтална пътна маркировка.

Удовлетворен съм от решението на съда, макар че ремонтът на колата ми струваше повече. Наложи се да купя две нови гуми, защото ги продават в чифт, обясни Веселин Василев.

Решението на съда не е получено в Областното пътно управление (ОПУ) в Разград, затова още не беше обсъдена възможността да се обжалва. Директорът на ОПУ Огнян Обрешков, който е на поста от миналия юли, обясни, че през септември всички дупки по републиканската пътна мрежа, включително и по пътя за Самуил, са запълнени.

Източник: в-к „24 часа"