България бе удостоена с честта да бъде избрана за страна-домакин на 56-тия конгрес на The Presse Internationale des Assurances (PIА) - международната организация на специализираните средства за масово осведомяване, работещи в областта на застраховането и осигуряването, съобщиха за Profit.bg от Insurance.bg.

Форумът ще се състои от 17 до 19 юни 2010 година в София. За дискусии по основни теми във финансовата област у нас пристигат представители на водещи икономически медии от 11 държави - Гърция, Сърбия, Румъния, Полша, Словакия, Хърватия, Испания, Италия, Холандия, Германия и САЩ.

Делегатите ще се срещнат с представители на Комисията за финансов надзор, на Асоциацията на българските застрахователи, както и с водещи застрахователни компании в страната.

Годишната среща на PIА ще коментира проблемите на финансовите пазари в контекста на международните икономически предизвикателства; регионалните особености на бизнеса и основните глобални въпроси, които стоят пред застрахователния сектор.

Ще бъдат коментирани данъчните условия за бизнеса на територията на ЕС и в САЩ. По традиция годишните срещи на PIА се отразяват пространно в журналистически материали от всички участници в срещата.

В The Presse Internationale des Assurances членуват 28 медии от 21 страни. Организацията обединява професионализма в журналистиката и експертността в застрахователно-осигурителния сектор. Членовете на асоциацията работят в тясно сътрудничество помежду си, като обменят данни и изготвят анализи за състоянието на сектора в техните страни и региона, който представляват.

Insurance.bg, с управител Калин Димитров, е единствената българска медия, която от 2005 г. е пълноправен член на The Presse Internationale des Assurances.

Сн.: Калин Димитров, управител на Insurance.bg