Втората най-голяма в света презастрахователна компания - Swiss Reinsurance Co. прогнозира загуба в размер на 277 млн. швейцарски франка (256 млн. щ.д.) в резултат на по-нататъшно отписване на активи.

Загубите през юли и август за компанията от отписване на активи е била 245 млн. франка през юли и август, като нови такива на стойност 32 млн. франка се очакват до 10 септември, посочи публикувана днес информация на компанията.

През второто тримесечие от Swiss Re отписаха активи на стойност 362 млн. франка, след загуба от над 2 млрд. франка от ноември миналата година насам.

От банката допълниха, че на фона на вихрещата се в сектора криза те не изпитват ликвидни проблеми, като биха издържали дори и без външно вливане на ресурси.

Акциите на компанията отбелязаха повишение от 1.2 франка, или 1.9% по време на търговията си в Цюрих. От началото на годината пазарната капитализация на застрахователя се е понижила с 21%, като компанията остава една от най-слабо засегнатите в сектора.

Компанията е намалила значително инвестициите си в кредитни суапове в отговор на тенденцията за намаляване на рисковете.

Днес стана ясно, че финансовите компании по света за намалили обемите на отворените контракти за пръв път от 2001 година насам.

Обемът на откритите контракти от този тип деривати се е понижил до 54.6 трлн. долара, в сравнение с 62 трлн. долара през първото полугодие, според данни на асоциацията International Swaps and Derivatives Association изнесени вчера.