Търговото предложение на KBC към миноритарните акционери на застрахователното дружество ДЗИ не мина през Комисията за финансов надзор (КФН).

Ръководството на надзорния орган издаде временна забрана за публикуване на търговото предложение на KBC Insurance, съобщиха от регулатора. Офертата към миноритарните акционери на българския застраховател бе от 71 лв. за акция, а общата покупна цена възлиза на не повече от 26.5 млн. лева (около 13.5 милиона евро), пресметнаха от търговия предложител, който контролира сега 90.35% от капитала на ДЗИ.

Последната сделка с акции на ДЗИ на Българската фондова борса е на цена от 147.86 лева. По позицията не са сключвани сделки през последната една година.

От KBC Insurance очакват търговото предложение да започне през четвъртото тримесечие на 2011 г. и да изтече в началото на 2012 година.

Надзорът потвърди днес друго търгово предложение - това на Бандола Пропъртис към акционерите на София Хотел Балкан. Предложена цена за една акция е 7.95 лева.

Акциите на София Хотел Балкан не са търгувани на борсата ни от 3 февруари, откогато цената за акция се е заковала на 7.773 лева.