На 10 август 2008 г. Търговският регистър вписа увеличенито на капитала на „Евроинс Иншурънс Груп” АД (ЕИГ), съобщиха от компанията за Profit.bg. Капиталът на дружеството бе увеличен до 239 462 800 лв. с парична вноска в размер на 48 181 800 лв.

Фондът за дялово инвестиране Global Finance, чрез управлявания от него South Eastern Europe Fund (SEEF), записа увеличенито на капитала, като стана миноритарен акционер в "Евроинс Иншурънс Груп". Мажоритарен собственик е "Еврохолд България" АД (

).

За нов председател на Съвета на директорите на "Евроинс Иншурънс Груп" ЕАД е избран Кирил Бошов, досегашен изпълнителен директор на дружеството.

За нов изпълнителен директор на "Евроинс Иншурънс Груп" ЕАД е избрана Златолина Мукова. От длъжността председател на Съвета на директорите е освободен Велислав Христов, който остава член на Съвета на директорите.

Кирил Бошов е освободен като член и председател на Управителния съвет на „Застрахователно дружество Евроинс” АД. За нов председател на Управителния съвет на дружеството е избрана Златолина Мукова, досегашен заместник главен изпълнителен директор на дружеството.

За нов изпълнителен директор на „Застрахователно дружество Евроинс” АД е избрана Йоанна Христова – понастоящем изпълнителен директор на „Евроинс – здравно осигуряване” АД.

На нейно място за изпълнителен директор на „Евроинс – здравно осигуряване” АД ще бъде предложен Калин Костов, досегашен директор „Продажби” в дружеството, след одобрение от КФН.

ЕИГ е водеща българска застрахователна група. През последните две години компанията разшири своята дейност, като придоби застрахователни компании в Румъния и Македония. Застрахователната група има над 300 клона и повече от 700 000 клиента в региона. За 2008 г. консолидираните застрахователни премийни приходи се очаква да достигнат 95 милиона евро, представляващи ръст от над 40% спрямо предходната 2007 г.