Търговският регистър вписа увеличението на капитала на „Евроинс Иншурънс Груп"

1026
Търговският регистър вписа увеличението на капитала на „Евроинс Иншурънс Груп

На 10 август 2008 г. Търговският регистър вписа увеличенито на капитала на „Евроинс Иншурънс Груп” АД (ЕИГ), съобщиха от компанията за Profit.bg. Капиталът на дружеството бе увеличен до 239 462 800 лв. с парична вноска в размер на 48 181 800 лв.

Фондът за дялово инвестиране Global Finance, чрез управлявания от него South Eastern Europe Fund (SEEF), записа увеличенито на капитала, като стана миноритарен акционер в "Евроинс Иншурънс Груп". Мажоритарен собственик е "Еврохолд България" АД ().

За нов председател на Съвета на директорите на "Евроинс Иншурънс Груп" ЕАД е избран Кирил Бошов, досегашен изпълнителен директор на дружеството.

За нов изпълнителен директор на "Евроинс Иншурънс Груп" ЕАД е избрана Златолина Мукова. От длъжността председател на Съвета на директорите е освободен Велислав Христов, който остава член на Съвета на директорите.

Кирил Бошов е освободен като член и председател на Управителния съвет на „Застрахователно дружество Евроинс” АД. За нов председател на Управителния съвет на дружеството е избрана Златолина Мукова, досегашен заместник главен изпълнителен директор на дружеството.

За нов изпълнителен директор на „Застрахователно дружество Евроинс” АД е избрана Йоанна Христова – понастоящем изпълнителен директор на „Евроинс – здравно осигуряване” АД.

На нейно място за изпълнителен директор на „Евроинс – здравно осигуряване” АД ще бъде предложен Калин Костов, досегашен директор „Продажби” в дружеството, след одобрение от КФН.

ЕИГ е водеща българска застрахователна група. През последните две години компанията разшири своята дейност, като придоби застрахователни компании в Румъния и Македония. Застрахователната група има над 300 клона и повече от 700 000 клиента в региона. За 2008 г. консолидираните застрахователни премийни приходи се очаква да достигнат 95 милиона евро, представляващи ръст от над 40% спрямо предходната 2007 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg