Третата най-голяма застрахователна компания в Германия Talanx очаква премийните й приходи да продължат да растат и твърди, че е готова да излезе на борсата, когато подходящият момент настъпи, пише Reuters.

"Следим пазарите. Готови сме за първично публично предлагане на акции (IPO), ако се отвори възможност," е заявил говорител на компанията днес.

Talanx обмисля листване на борсата от десетилетие, но проблемите на пазара, свързани с дълговата криза в еврозоната, засега я възпират.

От Talanx обявиха, че очакват премийните й приходи да продължат да растат, след като отчетоха повишение от 9% за първото полугодие, подпомогнати и от придобиването на полския застраховател Warta, чиито резултати бяха консолидирани от юли.

Застрахователят очакват ръстът на премийните приходи в индустриалното й подразделение да дойде основно от пазари извън Европа.

Пазарните условия при презастраховането, където Talanx притежава 50.2-процентен дял в третия най-голям презастраховател в света, Hannover Re, са "много обещаващи," казват от Talanx. Компанията се цели в ръст на брутните премийни приходи от 5-7% от презастрахователната си дейност, свързана с Имущество и Злополука и Животозастраховане.

От Talanx също така обявиха ръст от 65% на печалбата за първото полугодие до 354 млн. евро.