Три столични булеварда са първенци по пътни инциденти. Най-много катастрофи стават на булевардите "Сливница" и "Христо Ботев" и на Околовръстното шосе.

Най-опасното кръстовище вече не е Четвърти км, а това на бул. "Сливница" и "Христо Ботев", съобщава в. „Сега“. Това става ясно от доклада на Столичната полиция пред общинската комисия по сигурността.

Полицията отчита спад на катастрофите от над 17% до 15 330 за м.г. спрямо 2010 г.

Леките произшествия са намалели с 18.7%, а при тежките има ръст с 2.7 на сто.

Сред най-рисковите места в града са "Орлов мост", районът на Софийския университет и бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", "Ситняково", "Шипченски проход", "Александър Малинов", "Андрей Ляпчев", "България", "Пейо Яворов", "Сточна гара".

Осем души са загинали на Околовръстния път, а на булевардите "България", "Европа", "Цариградско шосе" загиналите са по четирима. Пешеходната пътека на бул. "Цар Освободител" до кръстовището с ул. "Дякон Игнатий" е взела най-много жертви - 5 за една година.

Според данните на СДВР софиянци стават по-добри шофьори и престъпността в града намалява - за 2011 г. намалението е с 15% в сравнение с регистрираните през 2010 г. и са малко над 26 хил.