Застрахователното дружество Армеец получи награда за най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения при имуществени щети на тазгодишната церемония по връчването на наградите "Застраховател на годината".

За нас тази награда е особено ценна, защото в областта на обезщетенията ние положихме огромни усилия, коментира специално за Profit.TV Цветанка Крумова, изпълнителен директор на застрахователя.

Това, всъщност, е нашата услуга. Едно е да имаш застрахователни продукти, да имаш добри цени, но след това идват плащанията, коментира Крумова.

Тази организация, тази коректност, този финансов ресурс, който трябва да вложиш, изисква сериозни усилия и съсредоточеност. Надявам се, че успяхме да оправдаем очакванията на нашите клиенти, за което получихме тази награда и аз съм изключително щастлива, допълни още Крумова.

Застраховка Каско е една от застраховките, които очакваме да има проблеми през следващата година по простата причина, че тя пряко се влияе от платежоспособността на населението. Също така тази застраховка пряко се влияе от вноса на нови автомобили, тоест от потреблението на хората, допълва застрахователят.

В края на краищата, застраховането е отрасъл, който не създава нищо в икономиката, а преразпределя ресурсите в икономиката. Ако има внос на нови автомобили, ние ще ги застраховаме. Също така факт е, че автомобилният парк в България остарява, което също влияе на автомобилното застраховане, допълни Крумова.

За мен не става въпрос за застрахователна култура. Култура – това е друго понятие. В застраховането трябва да говорим за информираност. Ние трябва да информираме хората колко е важно застраховането, за което трябва съдействие и от медиите, заключи Крумова.