UBS и JP Morgan с интерес към Лев Инс

1124
UBS и JP Morgan с интерес към Лев Инс

Изпълнителният директор на ЗК „Лев Инс" АД Стефан Софиянски заминава на среща с представители на две от най-големите световни финансови институции - UBS и JP Morgan, по тяхна покана, съобщиха специлно за Profit.bg от компанията днес. 

Посещението е предизвикано от проявения интерес от страна на двете институции за участие в капитала на дружеството.

Ще бъдат обсъдени процедурите по създаването на IPO на компанията и листването й на Лондонската стокова борса (London Stock Exchange).

ЗК „Лев Инс" АД е основана през 1996 г. и е една от първите застрахователни компании с изцяло частен капитал.

Дружеството е сред водещите на българския застрахователен пазар и е в челната тройка по реализиран брутен премиен приход от края на март 2009 г. С пазарния си дял от 10.8% (по данни на Комисията за финансов надзор към края на ноември 2009 г.), ЗК „Лев Инс" се нарежда сред най-динамично развиващите се застрахователни компании в страната.

През миналата година Българската агенция за кредитен рейтинг присъди на компанията дългосрочен рейтинг за финансова стабилност iA- (перспектива стабилна).

Дружеството предлага пълната гама застрахователни продукти и услуги в областта на общото застраховане. Застрахователният портфейл на „Лев Инс" е ориентиран както към традиционни, така и към изцяло нови за българския застрахователен пазар продукти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg