УНИКА България повиши своя премиен приход за първите 6 месеца на 2012 г. до над 55.5 млн. лв., съобщиха от дружеството.

С ръст от 8.3% УНИКА успя да надделее над негативния пазарен тренд (-2.5%). В периода 1 януари – 30 юни 2012 г. застрахователят реализира печалба в размер на 1.7 млн. лв.

Комбинираният пазарен дял на УНИКА България към 30.06.2012 г. се е повишил за период от 1 година с 0.7% до почти 7%.

Междувременно, за последните 30 месеца от 2010 г. насам кумулативният ръст в премийните приходи на УНИКА България достигна 42% при кумулативен спад на пазара (-6%).

„Изключително удовлетворен съм от силното представяне и добрите резултати, които реализираме през настоящата година, в която празнуваме 20-годишен юбилей от създаването на компанията през 1992 г. Години наред УНИКА е сред водещите застрахователи в България и продължава да се развива устойчиво с всяка изминала година.

През последните 2.5 г. УНИКА България изпревари развитието на пазара с почти 50%, въпреки продължаващото негативно въздействие на финансовата криза. Нашите отлични постижения ни дават увереност, че ще излезем по-силни от кризата.

Тъй като сме екип с дългогодишни традиции на висок професионализъм и коректност в българското застраховане, успяваме постоянно да разширяваме пазарните си позиции и да засилваме доверието на клиентите и застрахователните си партньори.” Това заяви Николай Генчев, генерален директор на УНИКА АД.