УНИКА се изкачва с едно място в живото- и общото застраховането

1554
УНИКА се изкачва с едно място в живото-  и общото застраховането

Застрахователната компания УНИКА се нарежда на четвърто място по пазарен дял сред застрахователите в страната, стана ясно на проведената днес пресконференция на компанията по повод откриването на новата централа в столицата.

УНИКА Живот е вторият най-голям животозастраховател в страната, според данните за показателите на компанията за първото тримесечие на годината


Общите показатели на УНИКА за първите три месеца януари-април бележат ръст от 24% на годишна база. В сферата на общото застраховане продажбите на компанията възлизат на 27 млн. лева, или повишение от 19.6% на годишна база.

Пазарният дял от общото застраховане в страната на компанията се е покачил с 7.4%, посочи още изнесената статистика.

"В края на 2007 година си поставихме три основни цели до края на 2008 година - да станем номер три в общото застраховане, номер едно в животозастраховането и да открием новата си централа.

От равносметката, която правим днес, става ясно, че едната цел - откриването на новата централа е вече факт. Финансовите показатели от своя страна бележат тенденция към нарастване на нашите позиции. Отчитам този факт, като добър знак за постигане на другите ни две цели" коментира г-н Паул Мориц, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на ЗК "УНИКА" АД.

Нека да припомним, че за 2007 година Уника се нареди на седмо място по пазарен дял в общото застраховане и на трета позиция сред животозастрахователните компании. Брутният приход за двете дружества се покачи с 44% на годишна база през изтеклата година и в края на миналата година възлезе на 118 млн. лева.

С тези показатели компанията се отличи като едно от най-бързо развиващите се застрахователни дружества в страната ни.

Финансовите показатели на УНИКА България за изминалата година наредиха компанията на второ място сред страните от групата на УНИКА в Централна и Източна Европа.

Тя има представителства във всички водещи западноевропейски страни като Германия, Италия, Франция и др., като през последните години бурно развива и бизнеса си в развиващите се страни от ЦИЕ. Освен в България компанията е представена още в Румъния, Хърватия, Полша, Чехия, Унгария, Албания и др.

Тя е с обща стойност на активите от над 23 млрд. евро, като има около 5.7 млн. клиенти на "стария континент".

Новата централа на компанията е с 5 000 кв. м. разгърната площ, като в нея ще работят 150 човека. Компанията разполага вече с близо 100 представителства в страната, като за нея работят около 450 човека, в сравнение с едва 250 заети през 2006 година.

От компанията изразиха очаквания, че животозастраховането може да достигне дял от 50% от застрахователната и дейност след около три години, когато се очаква да догони по размер този на общото застраховане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg