Увеличението на капитала на Еврохолд ще е успешно

1873
Увеличението на капитала на Еврохолд ще е успешно

Мажоритарният акционер на Еврохолд България АД - Старком Холдинг АД e записал цялото си участие при течащото в момента увеличението на капитала на Еврохолд.

Това означава, че увеличението на капитала ще е успешно. Към момента Старком Холдинг притежава пряко 32 733 946 броя акции, представляващи дял от 52.38% от капитала процента. Това е над два пъти повече от минимално изискуемият лимит от 25%, а именно 15 624 409 акции, при записването на които увеличението щеше да се смята за успешно.

Компанията ще внесе сумата по откритата набирателна сметка в сроковете, определени съгласно условията на емисията, съобщиха от Еврохолд България АД.


Управителният съвет на Еврохолд България реши през декември 2010 г. да увеличи капитала от сегашните 62.5 млн. лв. на близо 125 млн. лв., като емитира 62.5 млн. броя нови акции с номинална и емисионна стойност 1 лв.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg