Отговорност на водолазните цетрове, застраховки за водолазни инструктори и злополука на любители водолази. Тези и други водолазни застраховки могат вече да бъдат сключени при DAN Europe чрез Инстрейд застрахователен брокер.

Инстрейд е в договорни отношения с DAN Europe и предлага всички застрахователни планове, съобщихя от брокера. Mожете да се запознаете с покритията и да поръчате и платите с кредитна карта водолазна застраховка чрез сайта на Инстрейд застраховка или в брой или с банков превод.

Divers Alert Network Europe (DAN) е водолазна организация с нестопанска цел, която освен проучвания, анализи и обучение по водолазни инциденти предлага на членовете си 24-часова помощ в почти всяка точка на света. DAN Europe има над 100 000 членове и е част от DAN International. Поради изисквания на Европейския съюз DAN Europe създава застрахователна компания - International Diving Assurance, която да покрива застрахователните рискове при водолазни инциденти.

За да издаде водолазна застраховка са необходими някои данни, изисквани от DAN. За целта клиентите трябва да попълнят запитване за водолазна застраховка, обясниха от Инстрейд.