Решение за увеличение на капитала ще гласуват акционерите на ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп на извънредно общо събрание, насрочено за 21 март, информираха от застрахователната компания.

Предложението за увеличението на капитала е от сегашните 21 477 630 лв. на 27 614 100 лв., чрез издаване на 613 647 нови обикновени акции с право на глас с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 49 лв. Съотношение между издадените права и новите акции е 3.5/1.

Ти Би Ай Инвест е инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала.

Акционерите на ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп ще гласуват на извънредното ОСА още и за промени в органите на управление на дружеството и в неговия устав.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 5 април при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на застрахователя на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 1 март.

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп е вторият публичен застраховател, който в рамките на 10 дни съобщи намерението си да увеличава капитала. Първи за това информираха от Евроинс, която компания предстои да предложи на пазара 8.82 млн. нови акции срещу емисионна цена от 1.4 лв. за лот.

Последните сделки с акциите на ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп на БФБ-София се сключиха този четвъртък. Цената на затваряне е 41.00 лв. за лот.