Загубите на застрахователните компании от природни бедствия почти двойни през 2007 г.

562
Загубите на застрахователните компании от природни бедствия почти двойни през 2007 г.

Загубите на застрахователните компании от природни бедствия почти са се удвоили тази година до близо 30 млрд. долара (20.8 млрд. евро) след необичайно спокойната 2006 година, като снежните бури в Европа са довели до най-големи разходи. Това показва публикуван днес годишен доклад на германския презастраховател Munich Re.

Германската компания предупреди също, че климатичните промени могат да предизвикат повече природни бедствия през следващите години.

Мюних Ре посочва, че тази година загубите от застраховки почти са се удвоили, в сравнение с 15 млрд. долара за миналата година. Въпреки скока на загубите те останали далеч по-ниски от отчетените от германската компания 99 млрд. долара за 2005 година, когато за това допринесоха исковете за щети от урагана Катрина в Ню Орлиънс

Мюних ре е отчела общи икономически загуби, включващи загуби, които не са покрити от застраховки, в размер на 75 млрд. долара (52 млрд. евро) за 2007 година - увеличение от 50 процента спрямо миналогодишните 50 млрд. долара но доста под отчетните през 2005 година 220 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg