Лев Инс АД започва изплащане на застрахователни обезщетения на ранените и близките на загиналите при катастрофата на 15 юни с автобус на автомагистрала Тракия. Това съобщи Българска асоциация на пострадали при катастрофи БАЗК.

Процедурата е за изплащане на авансови суми на тежко ранените и близките на загиналите при катастрофата и започва след проведени консултации и разговори с БАЗК.

Спешното изплащане на обезщетенията се налага след срещите на представители на асоциацията с ранените в болницата в гр. Пловдив, където се оказа, че част от тях са здравно неосигурени и нямат възможност да покрият лечението си. Самата БАЗК ще координира и администрира процеса по обработка на документите на ранените и загиналите.

Представителите на БАЗК ще проведат срещи с близките на загиналите на 25 юни в Стара Загора и на 27 и 28 юни в Бургас. За допълнителна информация, въпроси и необходими документи, молим близките на загиналите да се свързват с асоциацията на национален номер 0700 17 112 (на цената на един градски разговор).

Още в деня на катастрофата застрахователят по Гражданска отговорност на автобуса - Лев Инс обяви готовността си да изплати максимално бързо и в пълен размер застрахователните обезщетения на всички пострадали лица и на близките на загиналите Лимитът на отговорност по ГО за неимуществени щети при едно застрахователно събитие с повече от едно пострадали лица, според сега действащите разпоредби на Кодекса за застраховане е 5 млн. лв.

Напомняме, че автобус на „Бургас Тур - 90", се преобърна и запали около 1.00 ч. на 15 юни на АМ Тракия, при което загинаха 8 души, а 18 бяха ранени.