Стартът на ново приложение за мобилни телефони, наречено mAgent (Mobile Agent) обяви компанията Vantage Agora, като част нейните предложения към застрахователната индустрия.

mAgent е разработен за iPhone, IPad, Android и Blackberry устройства и всъщност представлява набор от множество работни приложения като например билинг, наблюдение на полици, известяване за щети и др.

Продуктът би позволил на използващите го застрахователни компании да завоюват конкурентно предимство в пространството на мобилните платформи, смятат от компанията разработчик.

"Мобилните платформи персонализират допълнително начина ни на достъп до информацията. Вече не е въпрос на избор, а е задължително за бизнеса да бъде видим, чуваем и да бъде дигитално свързан с потребителите си", смята Майк Физелер, вицепрезидент в Vantage Agora.

Мобилните приложения осигуряват добавена стойност за застрахователните компании чрез постижими и измерими резултати, заявяват още от Vantage Agora. Това става чрез автоматизирането на множество работни процеси, което в крайна сметка извежда наяве информацията за основните резултати и офисите в мобилното пространство.

Vantage Agora е глобален доставчик на бек-офис услуги, персонализирани IT решения и консултантски услуги за малки и средни компании в областта на застраховането, финансите, здравеопазването и производствени сектори.