Застраховането у нас – борбата за №1 продължава

1861
Застраховането у нас – борбата за №1 продължава

Четири общозастрахователни компании продължават борбата за лидер в сектора у нас и към август, сочат изчисления на Profit.bg по данни на Комисията за финансов надзор.

Лидерът ДЗИ Общо застраховане е с пазарен дял от 12.91%, следван от Булстрад Виена Иншурънс Груп с 12.34 на сто. Трети и четвърти са съответно Бул Инс и Армеец, намиращи се респективно на 1.15% и 1.78 на сто дял от лидерът.

Лидерски позиции задържат към момента и от Армеец и Лев Инс, които са лидерите по застраховки Каско и Гражданска отговорност по последни данни.

Разглеждайки статистическите данни за последните 12 месеца можем да отбележим ръстът от страна на Бул Инс, добавил 1.92% пазарен дял и следван от Уника и Армеец с 0.74 и 0.70 на сто.

С ръст от 0.48 и 0.36 на сто за периода са Интерамерикан България и Лев Инс, докато на обратния полюс е Булстрад, загубил 3 на сто от пазара за 12 месеца.

В края на август 2011 г. дружествата по общо застраховане реализират 886 млн. лв. брутен премиен приход (включително и премиите по активно презастраховане на застрахователите, които извършват такава дейност) при 892 млн. лв. в края на август 2010 г.

На годишна база той намалява с 0.7 % (5.7 % годишен спад в края на август 2010 г.).
 

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg