Застрахователите трябва да направят повече усилия в предоставянето на услуги за увеличаващия брой хора, които купуват електрически коли, твърди в свой анализ порталът thegreencarwebsite.co.uk.

Повечето от големите застрахователи игнорират екологичните превозни средства, когато става въпрос за предоставяне на услуги автомобилното застраховане. Клиентите имат големи трудности при получаването на най-обикновени оферти за застрахователно покритие, а онези, които успеят да получат оферта, обикновено са шокирани от прекомерните суми.

Двата най-големи сайта за сравняване на цени и оферти бяха неспособни да предложат оферти за застраховка на електрически автомобил. В онлайн формулярите им за запитване има варианти само за коли на бензин и дизел, а обемите на двигателите могат да бъдат само в литри.

Шест от 10-те най-големи застрахователни компании във Великобритания въобще не предлагат покрития за автомобили на ток, се казва в сайта. Нещата ще се оправят и премиите ще спаднат с увеличаването на броя на електрическите возила по пътищата, според Фей Съндърланд редактор на сайта.

Източник: Insurance.bg