Здравните осигурители взимат повече пари от по-малко клиенти

784
Здравните осигурители взимат повече пари от по-малко клиенти

31 900 000 лв. брутен премиен приход са реализирали дружествата по доброволно здравно осигуряване за периода януари – август 2012 г., съобщиха от Комисията за финансов надзор.

С това те отчитатръст от 14.4% спрямо същия период на 2011 г., при спад от 6.9% година по-рано.

Броят на здравноосигурените лица по договори, действащи към края на отчетния период, обаче е 185 204 души при 194 335 души към края на август 2011 г.

В сравнение с края на месец август 2011 г., пазарният дял на първите три, пет и десет здравноосигурителни дружества нараства.

Най-голям относителен дял в структурата на портфейла на здравноосигурителните дружества в края на отчетния период заемат пакетите „Други здравноосигурителни пакети” (35.7%) и „Извънболнична медицинска помощ” (22.3%). На годишна база най-голям ръст на премиите се отчита по пакета „Други здравноосигурителни пакети” (35.9%), а най-голям спад - по пакета „Услуги, свързани с битови и други допълнителни условия при предоставянето на медицинска помощ” (-28.7%).

 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg