Животозастраховането с 10% ръст за година

1042
Животозастраховането с 10% ръст за година

За периода януари-октомври 2010 г. записаните премии в животозастраховането са в размер на 195 млн. лв., с което е отчетен ръст от 10% спрямо година по-рано, информират от КФН.

Най-голям относителен дял в премийния приход, реализиран от животозастрахователите към края на месец октомври 2010 г., продължава да заема застраховка "Живот" и рента.

Реализираните приходи по този вид застраховка възлизат на 150.195 млн. лв. и формират 77% от премийния приход, генериран в сектора.

Застраховка "Живот", свързана с инвестиционен фонд, заема дял от 4.3% в агрегирания портфейл на животозастрахователите, като премийният приход по този вид застраховка възлиза на 8.418 млн. лв.

Ръст на премийния приход на годишна база се наблюдава по застраховка "Живот" и рента, по "Допълнителна застраховка" и по "Постоянна здравна застраховка".

Към края на месец октомври 2010 г. дружествата по доброволно здравно осигуряване реализират брутен премиен приход от 34.554 млн. лв., с което се отчита ръст от 5% на годишна база.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

сани
# 0
11:12 | 16 December 2010
За първи път у нас, от години насам, КФН се реши да се изправи срещу брокЯрите. Дано успеят да им секнат порочните практити, усатоновени преди много години. Край на лапането вече.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg