ЗПАД Булстрад купува 98% от ЗК Български имоти и ЖК Български имоти

748
ЗПАД Булстрад купува 98% от ЗК Български имоти и ЖК Български имоти

Общото събрание на акционерите на ЗПАД Булстрад прие решение за овластяване на Управителния съвет, управляващите и представляващите дружеството да сключат сделка за покупка на акции, представляващи 98.301% от капитала на ЗК "Български имоти"АД, както и акции, представляващи 98.354% от акционерния капитал на ЖК "Български имоти" АД от "Винер Щедтише Ферзихерунг АГ Виена Иншуранс Груп", Австрия, съобщиха от компанията.

Цената на сделката не бе оповестена, но според предадените допълнителни материали до БФБ-София става дума за общо 22.144 млн. лв.

Акционерите на застрахователното дружество гласуваха и за освобождаване от функциите им на членове на Надзорния съвет на ЗПАД "Булстрад" Клаус Мюледер и Павол Бутковски въз основа на подадени от тях молби и избра за нови членове с петгодишен мандат Франц Фукс и Мартин Дивиш.

За отговорен актюер на ЗПАД"Булстрад" пък бе избран Ясен Матеев - настоящ Главен актюер на "Български имоти"АД и член на Управителния съвет на Българското актюерско дружество.

Вчера по позицията се изтъргуваха 221 акции на нива от 166.00 до 189.90 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg